Kesman Nalli oli vuonna 2000 syntynyt beagle, joka tuli käyttövalioksi suoraan kolmessa kokeessa. Se sai vaipua ikiuneen 4.5.2012 11 v. ja 11 kk. ikäisenä.

Nalli oli käyttölinjainen beagle, jonka isä oli muoto- ja käyttövalio Jurri ja emä Kesman Lilli. Se oli Teppo Keskimaunun kasvatti Kemistä. Nallin ajamista oli ilo kuunnella. Nallilla oli beagleksi poikkeuksellisen kaunis ja kuuluva haukku.

Ulkonäöltään Nalli oli kevyt, mutta sillä oli mittasuhteet suht kohdallaan ja riittävät kulmaukset.Sen kiusana oli pääministerintauti eli virtsakivet, mutta vaiva hoitui ruokavaliolla. Lopulta sen munuaiset kuitenkin alkoivat pettämään, ja Nalli lopetettiin kausittaisena jatkuneen oksentelun jälkeen.

Nallilla on neljä pentuetta (25 pentua), ja kasvattajat ovat olleet tyytyväisiä. Pennuista on kasvanut hyviä käyttökoiria.Sillä on myös myös lapsenlapsia.

Nallin mielipuuhaa oli syöminen ja nukkuminen. Välillä se tosin riekkui Huldan kanssa, ja ärähti, kun sai tarpeekseen. Se oli helppo kotikoira, mutta niin riistaverinen, että irtipitäminen oli viimeisiin vuosiin asti aivan mahdotonta. Nalli viihtyi erityisen hyvin maalla mummolassa, jossa sai nukkua sohvalla, ja ruokaakin tarjoiltiin kaksi kertaa päivässä.

Se oli isännälleen paras jäniskoira ikinä. Kevyesti liikkuva, nopea ja sitkeä. Jos vain maastossa oli aavistuskin jänistä, Nalli sen löysi ja juoksutti.