Olipas taas mukava viikonloppu! Eilen ajelimme hulivili-fireheart-treffeille (kiitokset suuresti järjestäjille!), jossa isoisä Turbon Riitta veti treenejä nome-koirakoille. Me teimme motivoituja linjoja - pitkiäkin - pellolla, markkeerauksia damipyssyllä ja ilman sekä motivoituja linjoja yhdistettynä pysäytykseen. Hulda pystyi tekemään parhaansa, ja nopeasti hoksasi uusiakin juttuja. Vetäisin Huldalle myös lyhyen kanin laahausjäljen, ja niin vain pupu tuli kauniisti käteen asti.

Lauantai-illan riennot valiojuhlineen jäivät meiltä harmittavasti välistä, kun hurruuttelimme Rantasalmelle. Sunnuntaina kävimme  siellä nimittäin tokokisoissa. Paikallapysyminen levähti nollille naapurikoiran hiippaillessa ympäriinsä. No maa oli varmastikin märkää kaatosateessa, mutta oli istumaan nousu ja pieni paikanvaihto outo tempaus yleensä niin varmalta Huldalta. Kokoon tuli kuitenkin 3 kymppiä, maahanmeno, kaukot ja hyppy ja hyviä suorituksia muutenkin. Tosin luoksetulo meni myös  nollalle, eli kokonaispisteet jäivät 127:een eli  Avo3-tulos.Kokonaisuus oli kuitenkin selkeästi parempi kuin viimeksi! Nyt vaan liikkeestä pysähtyminen kuntoon, ja täsmällisyyttä seuraamiseen sekä sivu-paikkaan. Eli nyt treenataan ennen seuraavia koitoksia.

Eleettömän hyvin työskentelevä koira, totesi tuomari Mäntynen. Oivalsin myös miksi luoksetulo pysäytyksellä on Huldalle  vaikea, se kun ei millään haluaisi olla kovin kaukana :).