Ainakin pentusuunnitelmia. Hulda kävi tänään kolmannessa progessa. Ensimmäinen oli tiistaina, arvo 2,6, torstaina 5,6 ja tänään 12,3. "Dux herra odottelee täällä", kerrottiin Mäntsälän klinikalla aamulla. Meillä oli laukku pakattuna, mutta lähtökäskyä ei tullut tälle päivälle... Pakastesiemenastutuksessa odotellaan hilppeiden päivien ohi. No odotellaan... Jostain syystä vuoden odottelu ei ollut niin haastavaa kuin nämä viimeiset tunnit. Onko siemen matkustanut hyvin? Löytääkö se lopulta kohteeseen? 

Tässäpä tarinaa tästä yhdistelmästä, rohkenen väittää että se on yksi vuoden mielenkiintoisimmista... Eli tähän on tultu :). Juupas eipäilyn jälkeen.

Selvennykseksi uusille lukijoille: Tämä on Tuula Taskisen blogi, jossa kerron Hulivilin Happy Huldan elämästä ja pienimuotoisesta Belle Fox-kennelnimellä tapahtuvasta harrastruskoirien kasvatuksesta. Rotuna on vain ja ainoastaan tollerit, joita olen rotuna harrastanut yli 20 vuotta.

Huldan  "etärakkaus" on  Dux eli Cedar Fog Mignight Seduxtion, jolla on läjä erilaisia käyttö- ja näyttelytitteleitä, sillä on ainoana tollerina kotimaassaan USA:ssa sekä Master Hunter metsästyskoetitteli että Grand Champion -näyttelytitteli, jonka saadakseen sen on pitänyt voittaa useissa näyttelyissä toisia valioita, sillä on korkeimmat tasot suoritettuna sekä tottelevaisuudesta että agilitystä. Omistajansa Kathyn ahkeruutta voi vain ihailla. Näihin tuloksiin ja sikäläisiin lajeihin voi tutustua mm. Amerikan kennelklubin sekä Suomen metsästysnoutajien sivuilta.

Duxin sukuun voi tutustua Cedar Fogin kennelin sivuilla. Lyhyesti kerrottuna se on keskikokoinen, sosiaalinen ja energinen uros, joka mielestäni täydentää hienosti Huldaa. Duxissa on parasta sen into tehdä aina kaikkensa ja se ei jätä koskaan tehtävää kesken. Duxilla on poikkeuksellinen riistainto ja se on innokas uimaan. Duxilla on kymmeniä terveitä ja toimeliaita jälkeläisiä ja jo useita valiojälkeläisiäkin.

Hulda on puolestaan Suomen jäljestämisvalio, jolla on näyttelyistä yksi cacib ja kolme sertiä. Sitä käytetään käytännön metsästyksessä erityisesti kanalinnustuksessa karkoittavana ja noutavana koirana. Lisäksi kilpailemme tottelevaisuuskokeessa, jossa sillä on avoimen luokan ykköstulos. Dux ja Hulda ovat molemmat hiljaisia työskentelemään. Molemmat ovat mukavia perhekoiria.

Huldan edellisestä pentueesta koottu ryhmä oli vuoden 2012 Toller Showssa Paras jälkeläisryhmä ja Paras kasvattajaryhmä. Hulda itse oli rotujärjestön oman erikoisnäyttelyn kaunein narttu, VSP.

Hulda´s puppy plans are finally made. The male is Dux "Cedar Fog Midnight Seduxtion" from USA. He is Master Hunter, Grand Champion and has dozen other different titles from USA and Canada, also from advanced obedience and agility.  Hulda is Finnish Tracking Champion, which has one CACIB and 3 x CAC from conformation and is also competing in obedience. She´s working hunting dog, mostly used in upland bird hunting. Both are healthy, biddable, quiet workers and easy to train and live with. Hopefully there´s puppies available in may 2013!