aresnasu.jpg

Nasu (FI JVA LT JMVA JMV-14 BALTJV-14 Belle Fox Chicago Justine) on astutettu Saksan tämän hetken parhaalla nome- ja WT-tolleriuroksella Areksella (Quatermain vom Lech-Toller Nest). Sukutaulu on vahvasti pohjoisamerikkalainen, sillä sekä Nasun että Areksen isä tulevat sieltä. Ares on Skippyn (Foxgrove´s Maritime Skipper) poika ja sen äiti on Ruotsin tollausvalio ja Saksan menestynein nome-tolleri tällä hetkellä eli Bella (Nova Bella vom Lech-Toller Nest).

Astutukset tapahtuivat nopeasti ja helposti myöhään tiistai- ja keskiviikkoiltoina eli 14. ja 15.9. Areksen kanssa Vom Lech-Toller Nestin kennelin omistajien kotona lähellä Muncheniä. Lensimme sinne päivän varoitusajalla, sillä progetesti näytti maanantaiaamuna 4,1 ng/ml tulosta.

Ares on 52 cm korkea, painaa 21-22 kg, ja se on saanut erinomaiset arvostelut jalostustarkastuksessa, joka Saksassa vaaditaan, että koiraa voi käyttää jalostukseen. Näyttelyistä se on saanut erinomaisen.

Tässä Nasun tiedot koiranetistä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI26120/13&R=

ja yhdistelmän sukutaulu http://toller-l.org/tollerdata/pedigree.asp?ID=45106

Täältä löytyy lisää tietoa Areksesta http://www.lech-toller.de/de/hunde/quatermain.html

Nasu aloitti juoksut juuri sopivasti kolmisen viikkoa ennen SM -mejä 2015-koetta, jonne valitettavasti juoksuiset nartut eivät voi osallistua. Valtaisa harmitus piti kääntää pois mielestä, ja keskittyä pohtimaan joko olisi aika yrittää kolmatta Belle Fox -pentuetta. Juoksut tulivat luonnollisesti kaksi kuukautta etuajassa, nyt juoksuväliksi jäi 8 kk.

Olin katsellut jo pitempään Nasulle sulhoa, ja miettinyt samalla oman kasvatustyöni tavoitteita. Nasu itse tulee pentueesta, johon olen kasvattajana erittäin tyytyväinen. Se ja sen sisarukset ovat kaikki perusterveitä ja aktiivisia harrastuskoiria. Jokainen on suorittanut hyväksytysti MH-kokeen. Kaksi on läpäissyt taipparit melko helposti, ja kaikki nostavat riistaa. Ne ovat myös kauniita, usealla on jo sertejä tai varasertejä, vähintään erinomainen arvostelu jokaisella. Nasu itse on Ruotsin ja Suomen jälkivalio, sillä on näyttelyistä kaksi sertiä ja Ruotsista Cacib. Nasu on 45 cm korkea, ja se painaa 15 kg.

Koska itse arvelen oman hevostallilla juoksentelun vähenevän alkuvuodesta (tytär saanee ajokortin), haluan Nasusta pennun itselleni jonka kanssa treenailisin....no aika näyttää sitten mitä :). Ja Nasu saisi jatkaa mejäpainotteista uraansa ja metsästystä.

Ihastuin Arekseen, sen veljeen Silveriin ja Bellaan Ruotsin Tollarspecialenissa, kun näin ne kaikki Tolling Jakt Provissa eli tollauskokeessa. Ares ja Bella kilpailivat ylimmässä luokassa, ja tekivät todella hienoa työtä. Ares on päämäärätietoinen, rohkea ja nopea koira. Se on spontaani kaikelle riistalle, ja työskentelee erittäin hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Kotioloissa se on hyvin rauhallinen ja ystävällinen koira, ja tulee toimeen toisten urosten kanssa. Areksella on terveet lonkat, kyynärät ja terveet silmät, ja se on geenitestattu PRA:n, JADDIn ja DE:n osalta terveeksi, joten se ei kanna niiden sairausten geenejä eikä periytä niitä.

Nasulla on terveet lonkat, kyynärät, selkä ja silmät, ja se on perimänsä perusteella PRA ja CEA osalta terve (A) ja geenitestattu terveeksi, ei kantajaksi DM:ssä, ja JADD:n ja DE:n osalta se on kantaja, carrier. Eli tulevat pennut ovat näiden geenitulosten perusteella JADDn ja DE:n osalta terveitä, mutta ne voivat olla näiden geenien kantajia. Tollereilla on valtaisa määrä muitakin perinnöllisiä sairauksia, aivan kuten muillakin koiraroduilla, joten testit kertovat vain näiden tutkittujen sairauksien perimästä.

Kiitokset jo tähän astisesta mielenkiinnosta tähän pentueeseen! Jos reissumme tuottaa hedelmää, niin pennut syntyvät marraskuun puolen välin jälkeen ja ne ovat luovutusiässä noin tammikuun toisella viikolla. HUOM: pennut menevät vain aktiivisiin ja harrastaviin koteihin. Jos pentue kiinnostaa, voi itsestään ja omasta koirataustastaan kertoa sähköpostitse hulda.taskinen(@)gmail.com.

We have litterplans! Nasu (FI JVA LT JMVA JMV-14 BALTJV-14 Belle Fox Chicago Justine) has been mated with Ares (Quatermain vom Lech-Toller Nest) from Germany, and pups will born in November! Thanks from everything Doris and Thomas Hoffman and of course Michaela Hoffman, his young leader. Please, all possible inquires by email hulda.taskinen(@)gmail.com.