Belle Foxiin syntyi aamuyöllä kuusi kaunista ja virkeää tollerinpentua. Lämmöt olivat alhaalla (+37 C) aamulla, mutta sitkeästi vain ajattelin, että ei ne vielä... No illalla sovittiin kuitenkin vahtivuorot, ja  Nasu päätti itse käydä minut herättämässä klo 1. Tuike kertoi, että on ollut levoton ja pyytänyt tiheästi ulos. Pari tuntia oli voimakkaampia supistuksia, ja ne asettuivat, yritin vielä nukkua mutta sittenpä eka tyttö tulikin tasan klo 3. Iso vaalea tyttö 415 g. Sen jälkeen melko tiivistä ja tasaista tahtia tuli veljeksiä 4, tasakokoisia 350g. oli 3 ja yksi hiukan pienempi 314 g. Homma ohi kahdessa tunnissa. Hiukan mietin, että oliko siinä kaikki ja tunnustelin päältäpäin. Hiukan oli kovempi kohta aika ylhäällä, mutta kun Nasu oli rauhallinen, kävi jo ulkona ja pesulla. Ja joi, tarjosin märkäruokaakin, sen se skippasi.

Katseltiin ja punnittiin pentuja, siivottiin laatikkoa. Olinkin jo unohtanut, miten veristä touhua tämä onkaan. Nasu istui ja nuoleskeli pentujaan, kunnes pieni irvistys ja plop. Saimme vielä yhden tytön! Tarmokkaan pikkunasun, 350 g. Nyt tuli pieni onnenkyynel, niin kovin narttuja tästä pentueesta toivottiin.

Nasu hoiti hommat upeasti, äitinsä tyyliin. Hiukan vain kuivailtiin ja siirrettiin syrjään, huolehdittiin että pysyvät lämpiminä kiivaimpaan aikaan. Mutta on tämä jännittävää, aina.

Nasulassa on nyt kuusi hienoa virkeää pentua. Ihanaa, että kaikki meni hyvin. Pennut ovat väritykseltään aika tasaisia, vahvasti Nasun värisiä. Yksi hiukan tummempi poika.

Nyt sitten ihmetellään näitä, ja minä mietin, miten pakka jaetaan. Itse ottaisin niin mielelläni jonkun noista pojista, mutta kyllä se pienimuotoisen kasvatuksen kannalta on hankala ratkaisu. Juttelen nyt kaikkien kanssa, valitettavasti tosi mukavia tolleriharrastajia jää ilman narttua. Parille vinkkinä, kannattaa ottaa uros, ja leikatkaa se kotona oleva narttu.

Uroksilla tulee olemaan toki jalostusarvoa, jos vain kaikki hyvin menee. Parhaani tein ja itsellä on hyvä fiilis tästä pentueesta. Ja katsokaapa tuota sukutaulua, eilisen ja tämän päivän huippunimiä!