Hulda toimi mukavasti Siilinjärven WT-viikonlopun treeneissä. Se toimi reippaasti ja iloisesti, ja teki kyllä parhaansa :). Sunnuntain ohjelma seuraili edellispäivän WT-kokeen tassunjälkiä vuosien takaisen tutun Heli Siitarin opastuksella.

Mutta treenistä. Teimme ensin linjassa kulkemista, joka oli täysin uutta meille. Ajatuksena oli, että painaisimme itse mieleen damien paikkoja, josta koirat voisivat ne sitten tarvittaessa noutaa. Huomasin, että WT-seuraamista pitäisi tehdä enemmän.

Sitten teimme markkeerauksia, jossa oja ylitettiin vinosti. Hulda toimi oikein reippaasti, ja osaltaan vaikutti varmasti sekin, että pyrin itse ohjaamaan koiraa samoin kuin treeneissä eli iloisen kannustavasti.

Harjoittelimme aluehakua, eli miten koiralle opetetaan pillikäsky ja etsiminen. Varsinaisessa aluehakutehtävässä Hulda löysi ensimmäisen hyvin, mutta toista etsiessään se meni yli hakualueen. Se tuli kuitenkin pyynnöstäni takaisin, ja pysyi sitten hakualueella. Muistaakseni Hulda teki 3-4 hakua. Kieltämättä pillikäskyt, erityisesti pysähtymisen opetus on vaiheessa. Tässäkin tehtävässä Hulda teki sen mitä se osasi. Palautukset olivat nopeita, suoraviivaisia ja suoraan käteen.

Starttipyssyn pamaukset sävyttivät työtä jokaisessa harjoituksessa. Ja ilmeisestikin se kuumensi koiraa. Viimeisenä tehtävänä oli yhdistettyä markkeerausta tutulle hakualueelle sekä muistipaikkaa. Sen jätimme tekemättä vinkumisen vuoksi, joka on meille tullut nyt tänä keväänä ja liittyy siihen, että koira kuumuu ampumisesta. Kun jätin koiran itsekseen, se malttoi olla paremmin hiljaa. Helin ohje oli selkeä, jos koira vinkuu, ei harjoitusta tehdä sinä päivänä ollenkaan.

Tehtäviä ei tehty mitenkään pitkiin matkoihin, ehkä enimmillään 40 metriin. Lisähäiriötä toivat muut peltoalueen koiraryhmät käskyineen ja harjoituslaukaukset. Kaikki koirakot odottivat vieressä toisten tehdessä tehtäviä.

Aivan mahtava päivä oli, kiitos Helille ja Savon Nuuskuille. Myös punanenistä saattoi olla ylpeä niin kisassa kuin treenissäkin, sen verran hienoa työtä tollerit tekivät mm. Pieksämäen Remu sai ALO1:n. Varsinainen koepäivä jäi multa väliin, kun tauti kaatoi lauantai-iltapäiväksi sohvalle... Näissä hommissa kyllä tervehtyy, tuli huomattua :).