Hulda huoletti meitä tällä viikolla. Se oli vaisu, huonoruokainen ja ryhtyi sitten pikkuhiljaa juomaan enemmän. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä se joi jo niin paljon, että kävi pissillä kahden tunnin välein. Siinä aamuyön pimeinä ja yksinäisinä tunteina odottelin aamua ja selailin nettiä varmana siitä, että koiralla on vähintäänkin kohtutulehdus. Päivystykseen en kiirehtinyt, kun koira kuitenkin oli hyväkuntoinen, eikä mitenkään tuskainen eikä muita oireita ollut.  Mittasin yöllä kuumeenkin, joka oli normaalin rajoissa eli 38,8.

Aamulla sain ajan tutulle eläinlääkärille. Pissi oli puhdasta kaikin puolin, mutta verinäytteen perusteella löytyi pientä nousua tulehdusarvoista. Tänään kuulin, että toinen maksa-arvo on lievästi kohonnut, joka tosin saattaa selittyä raskaudesta. Siitäkin nimittäin saatiin samalla varmistus! Ultrassa näkyi 2,5 senttisiä rääpäleitä kukin omassa pussissaan ja kaikkien sydän jumputti elämää eteenpäin. Kohtu näytti sellaiselta kun sen kuuluukin tässä vaiheessa näyttää.

Hulda sai amoksilliini- antibioottia, jota voi kantavakin narttu käyttää turvallisesti. Oireet alkoivat hävitä saman päivän aikana. Kun papanat eivät näy maistuvan, tarjotaan takuuvarmaa riisi-vihannes-kana-mössöä. Ell arvioi, että jo ensi viikolla papanatkin maistuvat, eli huonoruokaisuus on tyypillistä koiralle tässä vaiheessa kantoaikaa. Narttuhan syö ensimmäiset viikkonsa aivan normaalisti ruokaa, eikä painokaan saa lähteä vielä nousuun. Pennut kehittyvät nopeimmin vasta parin viimeisen viikon aikana, jolloin emo syökin samaa ruokaa kuin mitä pentujenkin on tarkoitus myöhemmin syödä.

Huldan osalta syytä ei siis varmaksi tiedetä juomiselle ja tulehdusarvon pienelle nousulle, mutta todennäköisesti joku pöpö oli jossain ja sitä siis hoidetaan. Mutta koira on nyt silminnähden jo lähes entisellään. Normaalit kävelylenkit on heitetty ilman suuria pulmia. Nyt sitten jatketaan ainakin viikko antibioottikuuria, ja seuraillaan tilannetta. Eli tänään on mieli taas korkealla hyvin nukutun yön jälkeen. Ja tosiaankin meillä (ja muuallakin :) nyt vaan odotetaan ihan kaikessa rauhassa.

Sitten beaglekuulumisia. Nallin norjalaissyntyinen morsian My ei odota pentuja. Eläinlääkärin arvio oli, että koiralla oli mahdollisesti ns. valejuoksu.