Heinäkuu on kulunut osin lomaillen ja mökkeillen. OIemme tavanneet tuttuja, lenkkeilleet ja remontoineet Sulkavan ns. vanhaa mökkiä ja terassikin syntyi vihdoinkin kuuden vuoden odotuksen jälkeen :).  Remppa jatkuu, joten ns. vapaa-ajan ongelmia ei ole lomallakaan. Se on hyvä se... Päivät suorastaan hurahtavat ohi.

Nallin ja Sisun pennut tulivat maailmaan jännittävien ja surullistenkin käänteiden kautta. Iso eka pentu uuvutti Sisun ja tulppa piti avata pöydällä, vetoketjun alta löytyi lopulta 6 pentua, kolme narttua ja kolme urosta. Valitettavasti muita isompi ensimmäinen uros ehti kuolla, joten nyt on elämässä tiukasti kiinni viisi nappulaa. Pikkuajurit asustavat Kiihtelysvaarassa, ja tuota käyttövaliovanhempien pentuetta voi nyt tiedustella Tölpänsalon kennelistä Eeva-Riitta Majoiselta. Pennut voivat nyt hyvin ja kasvavat kohisten. Beagleille tyypilliseen tapaan eväs maistuu :). Onnellista pentuaikaa, tulemme piipahtamaan pentulaatikolle, kunhan otukset muuttuvat myyristä koiriksi... Oikeasti silmät alkavat jo pikkuhiljaa avautua!

Huldan kanssa tulimme piipahtamaan piäkaapunnissa siis savolaisten sellaisessa, kun Sawo Show kaikkine 12000 esiintyvine koirineen saapui tänne. La olin infopisteessä töissä ja sitten Huldan kanssa kehässä. Tuike vei ensin Huldan lapsi ja koira-kehään, jossa supisin Savon Sanomien juhannusneidolle, ettei vaan missään nimessä sijoita. Oltais nimittäin myöhästytty kehästä. Ruotsalaistuomari Henrik Fryckstrand urakoi kehää vauhdilla ja hätäisesti ehdimme näkemään parasuros-kehän , jossa Saija ja Ramon veivät potin kuten lopulta ROP:nkin. 

Huldalta karva lähtee tupoittain, ja päivän saalis oli erinomainen. PN 3 ja vara-serti. Mukavaa oli kehän reunalla tavata vanhoja ja uusiakin (!) koiratuttuja.Helenaa näimme pikaisesti, ja Luigi sai EH:n, ja näytti oikein pirtsakalta itseltään.

Huldan arvostelu:" Fin tik med bra rörelser o. snygg stil. Fem. huvud. Snygg hals. Harmoniskkonstruktion. Lagom benstrunkle(?), utm. kropp o. rygg. Bra bakställ. Mket välvisad." Hieno narttu jolla hyvä liikkeet ja kaunis tyyli. Feminininen pää. Kaunis kaula. Tasapainoinen rakenne. Sopiva luusto. Erinomainen runko ja selkä, hyvä takaosa. Erittäin hyvin esitetty." Esiintymisestä sen verran kommentoin tuota omaa suomennostani, että ruotsalaistuomari arvosti näköjään erittäin vapaata esittämistä. Pidin näppini irti ihan kokonaan :)....