Huldan sulho Jack vierailee parhaillaan meillä. Se on täyttänyt omassa sydämessäni tolleripojan kokoisen aukon. Nyt vasta huomaan, miten ikävä onkin koko syksyn ollut Pyryä, kun  Jack makaa jaloissani ja tuijottaa meripihkanvärisillä silmillään. Asennekin on mainio: "Jippii mitäs uutta nyt. Ai, tossa on mun patja. Moneltakos täällä tarjoillaan ruokaa?"

Tottakai Jack on oma persoonansa, mutta en olisi etukäteen uskonut, miten helposti se tuli ja löysi oman paikansa. Sori vaan Karo, mutta Jack ei ole ikävöinýt yhtään, eli kaipaile sinä vaan rauhassa siellä kuuman auringon alla :D. Kyllä onkin hyvin kasvatettu ja mukava koira.

Pakkasta on ollut koko ajan yli 20-astetta, joten ei ole varsinaisesti treenattu. Sisällä on tehty pieniä damitehtäviä (vuorohakua alakerrasta yläkertaan :D, yllättävän kätevää), ja Tuike hoksasi heti kaikki Jackin temput, kuten tanssahtelun (takajaloillaan pyörähtää sulavasti ympäri). Hän toivoi Jackista itselleen unikaveria, mutta Jack valitsi oman huoneen eli nukkuu alakerrassa.  (Siinäkin tuli taas samaa kuin meidän pojissa...Huldahan nukkuu yhä minun sänkyni vieressä, lellipentu kun on.) Toukon mielestä Jack voisi muuttaa meille, ja hän lupasi, että voisi sitten hoitaa osan lenkityksistä (!).

Hulda oli aluksi vähän mustasukkainen Jackin saamasta huomiosta, ja mökötti minulle. Jackille se antoi ensimmäisten iloisten leikkien jälkeen lähdöt, kun herrakoira äityi liian tuttavalliseksi. No sosiaalisen kanssakäymisen rajat tulivat kerralla selviksi. Hiukan on hetkittäin matot solmussa, kun pelmuavat kuin kaksi kakaraa. Jack on myös kerännyt kaikki talon koiralelut  yläkerran matolle. Sillä on myös sama tapa kuin meidän kultaisilla on ollut, eli kun tulee/menee ovelle tulijaa vastaan, niin on ehdottomasti saatava jotakin suuhun ja sitä sitten esitellään kaikille.

On myös tehty pari pitkää jäälenkkiä, ja koirat saivat juosta vapaina. Toivottavasti pakkanen nyt lauhtuu viikonlopuksi, niin saan kuvattuakin koiruuksia.

Huomenna mennään sitten Kajaanin näyttelyyn. Hulda osallistuu Tuiken kanssa juniorhandleriin ja Jack urosten valioluokkaan. Pitäkäähän peukkuja!