Pennut ovat nyt runsaat 3 viikkoisia, ja opettelevat monia elämisen taitoja. Kehitysvauhti on todella nopeaa, ja pentujen touhuja on hauska seurata. Ne kuulevat ja pitävät omasta äänestään, jota sitten kokeillaan eri tavoin. Helteisiä säitä on hyödynnetty nyt niin, että pennut ovat parina päivänä käyneet muutaman minuutin ulkoilemassa takapihalla. Eilen Hulda syötti porukkansa nurmikolla. Barbi (Pikku-Eveksikin jo ristitty) lähti ensimmäisenä tutkimusmatkalle reippaana ja pystypäin. Jacksonia kiinnosti kamalasti myös, mutta toisaalta pelotti, mutta täristen se lähti vaeltamaan. Muut jäivät tyytyväisenä kiipeilemään minun syliini.

Bruni on ollut topakkana, jossain vaiheessa piti ihan muistutella itseään, että huomioi Bruni, sillä se on ollut niin perustyytyväinen ja perushelppo ainakin tähän asti. Luulen, että  Bruni vielä yllättää! Blondi on porukasta ensimmäisenä syliin tulossa ja pentulaatikon reunoilla keikkumassa. Bikku-Hulda ja Bikku-Kakkonen ovat kuin kaksi marjaa, ärisevät ja pitävät tiukasti puolensa. Jos jossakin painitaan, jompikumpi on varmasti ainakin toisena osapuolena.

Painokärjessä ovat Jackson ja Bruni ja sitten Bikkut, vaaleat siskokset ovat kärkeä noin runsaat 100 g jäljessä. Keskipaino on nyt noin 1600 g. Tasaisuus tietää sitä, että kaikki saavat hyvin syödäkseen.

Pentulaatikossa alkaa olla myös puhtaana pitämistä, eikä kukaan tunnu  tajuavan etuosan vessaa. Ne nukkuvat siinä vaipan päällä, ja käyvät pedillään pissillä :/. Olen oikein tyytyväinen noihin ns. kroonikkoalustoihin, joilla pohjustan pentulaatikon 1-2 x päivässä, tuntuu, ettei sanomalehti ime mitään niihin verrattuna ja roskaa tulee huomattavasti vähemmän. Tokihan ne maksavat, mutta on ne käteviä.

Näytin pennuille jo teeren siipeäkin, ja osa tarttuikin siihen varsin topakasti.

Hulda voi oikein hyvin, ja syö noin neljä kertaa normaaliannoksensa eli olen antanut sen syödä kaiken mikä vaan maistuu. Hyvälaatuisen pentukuivaruuan sekaan olen heitellyt usein liha-vihannes-palleroita ja hieman pentusäilykettä, joskus harvoin vähän kypsää kalaa,  kylmäpuristettua rypsi- tai lohiöljyä,  kermaviiliä,  rahkaa, piimää, (maitotuotteet hylana), kurkkua,  omenaa... Lähinnä on ajatuksena ollut totuttaa pentuja muuhunkin kuin perusmuonamaitoon. Treenitauko on kyllä ollut melkoisen totaalinen, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ole. Toivottavasti Huldaan ei iske kotirouvasyndroomaa...