Kanalinnustus käynnistyi tältä kaudelta Huldan osalta nollalinjalla. Monta päivää olivat tiettävästi itärajan pinnassa, mutta tuomisia ei tältä reissulta tullut. Itse olin alkuviikon Rukalla työmatkalla, ja ei voi väittää että sielläkään olisi lintuja tullut vastaan. Lehtiruska oli hieno - lehdet vielä puussa, mutta maaruska vasta tulollaan.

Toinen no jaa oli sitten meidän koelajien aloitus. Koe oli Novascotiannoutajat ry:n ja Savon Nuuskut ry:n tottevaisuusmestaruuskoe, ja se pidettiin tänään Sorsasalon raviradalla kaikin puolin erinomaisesti järjestettynä.

Koira teki varmasti minkä ehti ja ymmärsi, kun ohjaaja painoi turbo päällä. Harmi kun tässä lajissa ei kelloteta ollenkaan...  No kaksoiskäskytys olisi voinut jossain osin auttaa, mutta enpä lähtenyt paikkailemaan.

Luoksepäästävyydestä tuli 8, kun Hulda pidättyväisesti hieman väisti. Paikallamakuu oli se ainoa kymppiliike - ei korjattavaa minunkaan mielestäni. Seuraaminen kytkettynä 8, pientä jätätystä kai... enpä tiedä, kun ei ole silmiä selässä. Ilman hihnaa seuratessa jäi laahustamaan omia teitään, ja tuloksena 5. Maahanmeno meni nollille, eli meidän vahva liike muuttui Huldan tulkintana seisomiseksi! Luoksetulossa piste meni  käsittääkseni vinosta sivupaikasta. Seisominen sitten 8, eli meniköhän pisteet pienestä luisumisesta eteenpäin ja sitten kiemurtelusta kun palasin sivulle - en tiedä. Hyppy 8, jossa kosketus esteeseen, muuten kai OK. Kokonaisvaikutus 8. Lajia tuntemattomalle on sanottava, että maksimipisteet on kustakin liikkeestä aina 10, kokonaistulos määräytyy sitten sen mukaan, millaiset kertoimet kullakin liikkeellä on. Pisteitä tuli 141, ja kakkostulos. Ykkösen vähimmäisraja on 160.
No kaipa me sen verran jatketaan, että yritetään tulevana talvena saada tämä alokasluokka kunnialla läpi. Huldalle jäi ainakin hyvät fiilikset, ja se kai se on tärkeintä.