Huldan pennut syntyivät viime yönä. Sen lämmöt putosivat iltapäivällä alle 37 asteen, ja lähtivät sitten illalla taas nousuun. Yö meni läähätellessä ja pedatessakin, erityisesti takapihan onkaloita olisi pitänyt päästä kaivamaan lisää. Vaihdoimme kolmen jälkeen Juhan kanssa vahtivuoroa, ja reilun tunnin ehdin nukkumaan, kunnes Hulda kävi hyppäämässä ovea vasten. Juha huikkasi, että ei ole mitään hätää, mutta taitaa olla eka pentu tulossa. Ensimmäinen pentu tuli kello 4,57. Hulda oli jo kamarin ovella ulospäin menossa, ilmeisesti ajatteli, että nyt tulee ns. kakka housuun. Siinä kynnyksellä sitten otin vastaan ja ojensin unissani pennun Huldan nuoltavaksi ( tyttö, 342 g.). Toinenkaan pentu ei ehtinyt pentulaatikkoon, sillä Huldan putsatessa ensimmäistä pullahti ulos jo toinen kello 5,05.  Se oli edellistä tummempi poika, (366 g). Sitten tuli vielä puolessa tunnissa kaksi lisää tyttö,(378 g), ja tumma poika runsain valkoisin merkein (393 g).

Sitten supistukset loppuivat, Hulda rauhoittui. Käytiin jopa ulkona. Kätilö Nina tuli paikalle tässä vaiheessa. Supistukset alkoivat, ja lopulta tuli ulos varsin työlään työn jälkeen kovin elottoman oloinen pentu kello 7,07 (tyttö, 366 g.). Se näytti kovin kauniilta, mutta jotenkin kuivalta. Elvytysten jälkeenkään se ei toipunut, se oli siis jostakin tuntemattomasta syystä kuollut synnytyksen aikana. Sen jälkeen tuli kello 7,23 muita tyttöjä tummempi tyttö, 371 g. sekä hännän huippuna kello 7,42 pieni vaalea 336 g. tyttö. Eli eläviä pentuja tuli siis 4 n + 2 u.

Hulda imaisi vauhdilla kaikilta jälkeiset ja muut, joten en todellakaan tiedä jäikö kohtuun jotakin. Reippaasti se napsi napanuorat poikki. Tietysti pentuja tuli niin vauhdikkaasti, että meille jäi hommaksi lähinnä pitää kirjaa ja siirrellä jo syntyneitä alta pois. Osalla navoista tuli hiukan verta, ja ne sidottiin.

Hulda hoitaa nyt erittäin tarmokkaasti pentuja. Näin ensikertalaisen näkökulmasta meno on varsin railakkaa, eli huolto toimii ja vauhdilla. Pennut pitivät pitkin päivää ääntä, nyt alkavat hiljenemään, eli ilmeisesti ovat saaneet hyvin syödäkseen. Millään ei malttaisi olla niitä ihailematta...

Tässä muutama kuva, hiukan oli perässä pysymistä, kun pentuja ei tullut merkattua mitenkään. Yläkuvassa ovat ensimmäiset neljä syömässä, siis kaksi narttua ja pojat. Alakuvissa on ensin kaksi tyttöä, sitten kaksi tyttöä ja alakuvassa pojat. Kiitokset  Ninalle kaikesta avusta sekä kaikille muistaneille ja onnittelut pentuveikkauksen voittajille - taisi osua useampikin oikeaan :D. 

HUOM: Kaikille pennuille on jo alustavasti kodit tiedossa ja varallakin odottaa useampi!