Hulda ponnisti aurinkoisen päivän keskelle viisi virkeää pentua, jotka olivat kooltaan 350-420 g. Kolme urosta ja kaksi narttua. Kaikki meni hyvin luonnollisesti. Olin kaivanut esiin vanhat muistiinpanot, ja oletin historian toistavan itseään. Hulda oli hyvin rauhallinen, toki hiukan levoton eilisiltana ja käytin sen yöllä klo 3 ulkona. Ajattelin että pennut syntyvät seuraavana yönä, kun ei sen suurempia oireita ollut. Mahakin putosi vasta pari päivää sitten, enkä kuumeen pohjaakaan saanut kiinni. Avautumisvaihe siis meni kuin itsestään. 

Pentueessa oli kuudeskin pentu, jolla oli kitalakihalkio, se painoi 150 g. Sen jouduimme lopettamaan. Joskushan näitä vain on, ja pentu oli heikkona jo syntyessään.

Mutta viisikko on aivan hurmaava. Kaikki virkeitä ja reippaita. Kaksi jämerämpää urosta ja yksi sirompi, ja kaksi lähes identtistä siskoa sille. Väritys on koko skaala, osalla on valkoisia merkkejä enemmän ja osalla vähemmän. Yksi uroksista on persikanvärinen, sillä myös eniten valkoista. Muut ovat  kuin tummaa kuparia.

Molemmat nartut ja kaksi urosta ovat jo alustavasti varattuja. Yhden urospennun tuleva osoite on hiukan vielä kysymysmerkki, eli periaatteessa sitä voi tiedustella aktiivisiin harrastaviin koteihin. Kiitos kuitenkin jo nyt kaikille kysyjille.