Hulda täytti tällä viikolla 4 vuotta. Päivänsankarin paras lahja oli pitkä jäälenkki pimentyvässä illassa ja kohdalle osunut otus. Sitä - ehkäpä supi- sitten Hulda ajoi ulvoen umpihangessa :). Päivänsankari voi siis oikein hyvin, ja on pysynyt tarmokkaana ja terveenä. Myöhäiset onnittelut sisaruksille ja jälleen kerran suuret kiitokset tästä ihanasta koirasta kasvattajalle tukijoukkoineen.

Tokoilua on jatkettu, vaikka motivaatio onkin aika hakusalla . Yhdessä kokeessakin käytiin taas 155 pistettä ja AVO2 hakemassa. Toko on jatkuvaa säätämistä ja pikkutarkkaa touhua, ja vanhat virheet toistuvat koetilanteissa. No treeniaikaa on ollut turhan vähän. Ratsastusharrastus on hiukan lähtenyt käsistä, ja se kun on kerrassaan mainiota päännollausta "raadollisen" työn vastapainona. No kesällä jatketaan mejäilyä, jos yhtään koira toimii! Se on sentään urheilullista tarpomista (lue raatamista) metsissä :).

Olen mukana - yhtenä monista - kirjoittamassa Novascotiannoutajat ry:n jalostuksen tavoiteohjelmaa. Se on todella mielenkiintoinen projekti, jossa on saanut uppoutua Kennelliiton jalostustietojärjestelmän ihmeelliseen maailmaan. Sieltä löytyvät kaikki Suomessa rekisteröidyt tollerit, joita voi koota monenlaisiksi tilastoiksi. Erityisesti tsekkailin jalostukseen käytettyjen ja suosituimpien urosten ja narttujen tietoja edellisen JTO:n toteutumisen näkökulmasta. Kävin myös Savon Nuuskujen näyttelytoimikunnan jäsenenä pitämässä näyttelykoulutusta noutajille.

Nallin kuulumisista sen verran, että Sissi on aloittanut koeuransa. Nallin ja Sisun ekasta pentueesta kasvattajalle jäänyt tyttö paukutti ekassa ajokokeessaan huippupisteet eli reilusti yli 80 pistettä! Onnea Tölpänsaloon!