Hulda sai loistavan arvostelun rodun erikoisnäyttelyssä Jämsässä 26.8.2012 norjalaistuomari Eivind Mjaerumilta: "Excellent type. Good proportions. Nice head & espression. Nice neck. Good bone and feet. Strong topline. Moves well. In excellent coat condition." Se voitti ensin avoimen luokan, toki perusteellisen arvioinnin jälkeen, sillä shown suurimmassa luokassa oli 17 narttua, joista valtaosa sai erinomaisen laatuarvostelun. Ilmeisesti tyyppi kuitenkin miellytti tuomaria, kun Hulda oli myös paras narttu, joka kyllä tuntuu erittäin hienon käyttöluokan, valioluokan ja upean veteraaniluokan jälkeen uskomattomalta. 

Tämä oli siis meidän toinen näyttelykertamme tänä vuonna: Hulda selvästi nautti tilanteesta vaikka olikin hankala juoksutettava. Hajut houkuttelivat, ja se mielellään olisi vaihtanut laukalle. Onneksi paras juoksu osui narttujen kilpailuluokkaan :).

No eipä tässä kaikki. Belle Foxit (Luca, Hertta, Cera ja Ria) olivat keräilleet sileät erit avoimista luokista, ja mielestäni ihan  ansaitusti. Ne eivät ole vielä valmiita, ja etenkään Rian turkki ei ollut tänään parhaimmillaan. Kaikki esiintyivät upeasti ja hienolla vireellä. Kasvattajaluokkaan ne menivät Lotan johdolla ja koon mukaan, Ria strategisesti juoksuisena narttuna ihan viimeisenä. Odotin, että heidät heitetään nuoruutensa vuoksi ensimmäisenä ulos... mutta mutta. Tuomari kertoi jälkeenpäin, että ryhmän tasaisuus ratkaisi. Hän onnitteli hienosta kasvatustyöstä ja totesi ALL TOP QUALITY dogs, kun kerroin että ovat yhdestä yhdistelmästä. Vein Huldan myös porukan kanssa jälkeläisryhmään, jossa siellä jo rohkenin odottaakin jotain. ROP-kehä oli odotetusti Ramonin, onnittelut Ramonin teamille ja Fireheart-kasvattajalle!

"A high quality group where the mother has given her quality & type to all her children. A very equal group. All topdogs." Tämä siis jälkeläisryhmän arvostelu, ROP-kasvattajaryhmässä lähes samanlainen, ilman tuota äiti mainintaa :).

Eli siis tosiaan VSP, ROP-kasvattaja ja ROP-jälkeläisryhmä! Uskomaton päivä! Kiitos kaikille onnitteluista ja halauksista, ja ennen kaikkea kiitokset Huldan Hulivili-kasvattaja Kiisulle ja tietysti rakkaille bellefoxaajille!!!

Viikonlopun uutisia on sekin hieno tieto, että Kamu (B.F. Be Cute Buddy) on valittu näyttöjen ja tulosten perusteella Pohjois-Savon kennelpiirin tokorinkiin! Onneksi olkoon, ja tsemppiä treeniin!

Muista kuulumisista sen verran, että meillä on taas beagle, kun Huuhkajan Aksu muutti taloon pari viikkoa sitten.

What a day! Hulda was BOS in finnish TollerShow, which gathered 140 dogs in Jämsä. Belle Fox was BIS-Breeder and we also won progeny group.Jälkeläisryhmässä, vas. Hulda, Luca, Cera, Hertta ja Ria. (Kuva: Petri Piipponen)