Tokon harrastaminen on edennyt tässä erinäisten projektien rinnalla hyvin hitaasti. Yllytyshulluna suostuin Savon Nuuskujen joukkueeseen 5.9. Varkauteen, kun kerta pyydettiin. Koiralla on tavallaan palikat olleet valmiina, ja jollakin tasolla olen meidän pulmia pyrkinyt ratkomaan: eli miten saada pidettyä virettä sopivana ja miten palkita koiraa. Salaisuus on kyllä yksinkertainen, eli onnistuneita toistoja on vain oltava tarpeeksi paljon ja palkkio on oltava toistettavissa myös koetilanteessa (ääni, kehu). Harjoituksissahan tietty on superpalkka (herkut).

Kaikenlaista pientä oli jokaisessa liikkeessä, kuulostelua (siis 2.käskyn vaatimista), väljyyttä seuraamisessa ja perusasennoissa, kääntyilyä seisomisessa sekä etäälle jäämistä noudon palautuksessa (!). Hypyn jälkeen Hulda kuittasi homman tehdyiksi niin, että hyppäsi suoraan vasten. Hiukan tuomaria huvitti seurata, että kaadunko vaiko enkö, nippanappa pysyin paikallani. Tokosta on minusta tullut aikamoista hifistelyä, pikkuasioista rokotetaan, mutta kun ei anna sen häiritä niin kyllä lajista voi edelleen nauttia. Riippuu tietysti omista tavoitteista.

Seuraavaksi varmasti pitäisikin pohtia sitä, että miten saada koetilanteeseen samaa rentoutta kuin treeneissä. Onneksi ohjaajan (minun siis) jännitys ei puskenut täysin läpi. Koiraan on tullut itsevarmuutta, joka sitten helpottaa yhteistyötä.  Hulda oli iloinen, tottelevainen noutaja, joka teki parhaansa rehellisesti ja pieni pilke silmäkulmassaan. Eli AVO 1 tuli tasan 160 pisteellä.

Näimme myös Nelliä, joka on todella soma pentu. Väriltään se on nyt äitiään hiukan tummempi ja sillä on kuten kaikilla muillakin yhä valkoinen hännänpää. Hulda ja Nelli leikkivät sopuisasti - vaikkakin vauhdikkaasti -kisojen jälkeen, Nelli ymmärtää olla juuri niin nöyrä kuin Hulda toivoo sen olevan :). Pentuprojektin kannalta nyt ollaan hyvässä vaiheessa, sillä pennut ja perheensä ovat saaneet arkensa sujumaan. Ja kaikki ovat joko aloittaneet tai aloittamassa pentu/peruskoulutuskurssia, joten hyvältä näyttää.

Syksyn kuulumisia on sekin, että Huldan Eve-äipällä on parhaillaan pennut Evessin-kennelissä. 2 uutta siskopuolta ja 5 velipuolta on aloittelemassa harrastuskoiran elämää.