Kesän mentyä ohi -siis sen kesän, joka oli aurinkoinen hetki sadepäivien lomassa - olemme taas kiinni arjessa. Pyry on voinut ikäänsä ja sydänvaivoihinsa nähden hyvin, onpahan ainakin joku syy olla tyytyväinen ettei ollut hellettä. Olisihan se ollut melkoista läähätystä. Lenkit ovat kuitenkin nyt pyryntahtisia, eikä juostaanpas nyt pururata ympäri... No kohta vietetäänkin 15 ja PUOLI -vuotissynttäreitä!

Hulda on päässyt taas kiinni treenirytmiin, joka on tarkoittanut tokoa, nomea ja uimista. Hannan ja Jannen Leevi (Kiikunkaakun Pikkukoo) on ollut mainio kiihdytin uimatreeneissä. Ennätys on Atin torstaina heittämä toosi piitkä markkeeraus puoleen selkään ja niin vaan sieltä tuli. Se ripaus mitä vielä tarvitaan on rohkeus rynnätä suorilta ja täpöllä sinne veteen.

Olen myös vilautellut pari kertaa vaakkua ja kania, ja molemmat tulevat tällä hetkellä nätisti - lähes käteen ja ilman sen kummempia jippoiluja. Vaakku tulee mieluusti siivestä vetäen, mutta en ainakaan tässä vaiheessa ja tällä treenimäärällä lähde sitä vielä säätämään. Hienosäätöä teemme sitten damilla, harvakseltaan, mutta itse olen tyytyväinen: dami nousee hyvin ja tulee nätisti ja suoraviivaisesti käteen. Siellä puolella voisi nyt ryhtyä opettelemaan pysähtymistä jne. ohjauksen asioita.

Kävin tänään Nilsiässä Palonurmella WT-kokeessa turistina. Se on eräänlainen noutajien metsästyskoemuoto -- hienous on se, että se tehdään dameilla. Oli mielenkiintoista seurata, ja tavallaan homma kyllä nappasi. Ihan mahdollisia ja opeteltavissa olevia asioita, eikä tarvitsisi riistojen kanssa räpeltää.

Pian Huldakin pääsee tositoimiin, kun kanalinnustusaika alkaa. PK-haku on nyt jäänyt, kun ei vain aika riitä kaikkeen. Tosin laji edelleenkin houkuttelee, mutta edetäänpä nyt ihan rauhassa... Jospa tämän koiran kanssa harrastaisi koelajeja vähän pitempään!

Nalli on ollut jo treenimielessä jäniksen perässä useita kertoja, ja homma toimii. Elokuussa se teki  kesän ensimmäiset "lähdenpä vähän karkuteille" -temput mökillä. Olin jo ehtinyt kehuskelemaan, miten Nalli pysyy hienosti irti pihalla - viisas koira, tietää jo itse milloin ajoaika alkaa! Se teki muutaman tunnin lenkin ja tuli pokkana takaisin. En minä sitä siitä moiti, luvallisessa metsässä kun oli irti :).