Nalli sai nukkua perjantaina pois. Päätöksen takana oli sen pitkään jatkunut huonovointisuus, joka johtui ainakin munuaisten huonosta toiminnasta. Ruokavalion muutoskaan ei saanut painoa nousemaan, ja se alkoi olla kuin varjo entisestään. Se myös oksenteli tiheästi ja ajoittain ripuloi, joten sen elämä ei ollut mielestämme enää elämisen arvoista. Nalli oli isäntänsä paras jäniskoira ikinä. Jos vain maastossa oli jänis, sen Nalli sai liikkeelle ja sen se teki kuuluvasti. Nalli päästettiin ikuisille jahtimaille 11 vuoden ja 11 kuukauden ikäisenä. Se oli omanarvontuntoinen ja ahkera käyttökoira, sylikoiraksi se ei taipunut koskaan.

Huldalle se oli leikkisä paras kaveri, ja itselleni innokas lenkkiseuralainen, jota sai toisinaan myös rapsuttaa, toki Nallin ehdoilla. Lasten ja toisten koirien kanssa se tuli aina toimeen, vaikka saattoikin varoitusmurahdella jos koki olonsa tukalaksi. Nallin elämä jatkuu sen 25 jälkeläisessä, ja niiden tulevissa jälkeläisissä. Toivottavasti sen hyvät ominaisuudet näkyvät myös jälkeläisten koemenestyksessä!

Pidimme viikonloppuna myös Belle Fox -tollereiden treffit. Yhteensattumien vuoksi paikalla oli vain Luca ja Ria, joten teimme kiireettömästi ja harkiten  koirien ehdoilla asioita. Se oli mukavaa. Teimme mm. mejäjäljet, dameilla hakua ja variksilla markkeerauksia ja linjoja yhdistyneenä laukauksiin sekä vuorohakua, joka muuten onnistui hienosti. Kovin fiksuja ja malttavia olivat niin koirat kuin ohjaajansakin.

Ai niin.... Jahkailen edelleen Huldan pennutusta, sillä usea varsin fiksuna pitämäni, kokenut koirankasvattaja on ollut sitä mieltä, että Huldalle pitäisi antaa toinen mahdollisuus. Sovitaan nyt niin, että mietin vielä sitä mahdollisuutta, kun kiire ei ole vielä päättää. Plussana on ehdottomasti Huldan  luonne, sen riistaintoisuus maalla, hyvä toimintakyky ja kestävyys. Yhden jälkeläisen harvinainen haimatulehdus ei kuulema hoitavan ell:n mielestä ole välttämättä perinnöllinen sairaus. Ainakaan nykytietojen valossa.

Ajattelin nyt hiukan harventaa blogin päivityksiä, ja jätän pois Huldan pentujen tekemisten kirjaamiset (koska ovat niin aktiivisia ja aina on vaarana, että unohdan jotain tai höpötän puolet pieleen;)), eli  hehkuttelen jatkossa vain satunnaisesti helmillä, jos niitä osuu kohdalle ;). Kukin voi itse tehdä oman bloginsa, kuten Luca. Vinkvink.