Hulda aloitti metsästyskoirien verijälkikokeiden voittajaluokan Haukivuorella 19.6.  ykköstuloksella Juhan ohjastamana. Se hujautti ryteikköisen jäljen vajaassa puolessa tunnissa. Tuomari pysyi vauhdissa mukana, mutta kaikenlaista kaartelua, kiertelyä ja 3 makauksen ohittaminen mahtui matkaan. Onneksi kuitenkin kulmat menivät hyvin, ja katkon se vei täsmälleen jäljentekijöiden jälkiä pitkin ja lopulta kaato löytyi! Nippanappa ykköstulos 40 pisteellä. Arvostelussa luki positiivisena kommenttina, että koira suoriutui annetusta tehtävästä... Maasto oli kuulema sen verran haastavaa , että seuraavassa kokeessa se pitäisi kiertää kaukaa ja kovaa. Huldan kannalta tiheä metsä oli sikäli hyvä, ettei sinne sekaan ollut mahtunut riistaakaan ;).

Huldan kanssa on jatkettu Pyryn mallilla, eli koirakko teki perinteisen reipasvauhtisen 5 km juoksulenkkinsä aamupäivällä (Hulda oli tuomarin päivän viimeinen koira). Se sai edellispäivänä erittäin vähän ruokaa ja koeaamuna se ei syönyt mitään ennen koetta.

Oma jäljenteko ja opastus sujui hyvin ja kokenut koirakko sai meidän jäljeltä vauhdikkaan ykköstuloksen. Perinteisilläkin menetelmillä (kartan, kompassin ja jalkaparin avulla) saatiin täsmälleen tavoitteen mukainen jäljenpituus, kuten tuli gepsillä todistettua. Säädin samalla askelmittarin kohdilleen.

Lauantaina tehdyt jäljet kastuivat sopivasti yöllä ja aamulla. Iltapäivällä paistoi aurinko, ja lämmintä oli runsas 20-astetta. Savon Nuuskujen erinomaisesti järjestämän kokeen tulostaso oli korkea (mm. 9 ykköstulosta/ 16 koirakkoa), joka sekin kertoo siitä, että olosuhteet olivat jäljestykselle (ja itikoille) oikein otolliset. Olin myös yhden tuomarin sihteerinä, eli koepäivä meni toimeliaasti.

MITÄ OPITTIIN: Jatkossa treenaamme niin, että teemme harjoituksissa pienet makaukset, joihin tungemme maksalaatikkoa mättään alle. Jäljiltä poikkeamisiin puututaan aiempaa herkemmin. Ja sit innolla seuraaviin kokeisiin!

HERTTA KUULUMISIA: Sanna ja Hertta kävivät viikonloppuna taipumuskokeessa. Hertta palautti lokit vedestä, mutta ruudusta nousi vain yksi varis ja sekin leikittämällä. Hertta tarkasti jokaisen linnun, mutta palautukset jäivät tekemättä. Koetilanne oli vielä tällä kertaa liian iso häiriö koiralle, mutta varmasti tästä(kin) kaksikosta vielä kuullaan. Tsemppiä!